IMG_1790

Artisten Johan Glans.

Johan får ofta höra:” Varför har du inte gjort detta tidigare”? Svaret han oftast svarar med är: ”Jag vågade inte”. Nu har Johan inga problem att stå på scen och sjunga, allra helst så sjunger han sina egna sånger. Med att bagage av över 1200 låtar så finns det många låt skatter att välja på. Att göra en topp 10 lista är helt omöjligt brukar Johan säga, det hade varit enklare att göra en topp 50 lista. Hans olika genre sträcker sig från instrumentala symfoniliknande alster till låten ” Gay, den hemliga samurajen” som är 90 – tals Eurodisco. Det finns ett gäng popballader, rockballader, Svensktopps dängor, dansbandslåtar, hårdrocksinfluerade låtar. Det finns många fina visor och andra speciella låtar. T ex till sina egna döttrar har han b la skrivit ”Min dotter”, ”My babys face”.

Johan har en unik förmåga att kunna sätta in sig i situationer och utifrån det skriva låtar till andra eller låtar som har olika teman. Johan har skrivit speciallåtar till bröllop, dop, födelsedagar. Johan skrev tillsammans med Dogge Doggelito en låt som heter ”Stark”. Låten specialskrevs ”Live på nätet”. När Dogge kom in i samarbetet så var låten nästan klar. När Dogge skrev rappen så blev den komplett. Detta skedde 2016 när Johan fick chansen att visa upp sig på en gala som var emot mobbning och kränkning, ”Vänskapsgalan”.

Ronneby och Malmö fick chansen att se Johan uppträda med två låtar. ”Stark” och ”Tro på dig själv”. I Malmö på Moriskan fick Johan också känna på rollen som programledare för galan, detta gjorde han tillsammans med ståupparen ”Khalid Geire”. Efteråt så tyckte Johan att detta var också en roll han kunde mantra. Johan strävar efter att fler människor ska få chansen att lyssna på hans musik. Han vet att folk kommer att bli inspirerade och glada.

Här är lite smakprov från Johan

Johan ``Stadig`` Glans Hjärta Av Guld
Johan ``Stadig`` Glans Gay Den hemliga samurajen
Johan ``Stadig`` Glans Tro på dig själv
Johan ``Stadig`` Glans Korpilombolo
© Johan Glans | info@johanglans.com